Găsește răspunsurile la toate întrebările tale despre acoperirea în caz de accident pe care o ai în timpul utilizării Glovo

Back
Koje informacije navodim u odštetnom zahtevu?

Pripremite barem informacije navedene u nastavku:

 • Vaši kontakt podaci (ime, prezime, imejl…)
 • Tip vozila koje ste koristili
 • Datum i vreme nezgode
 • Mesto nezgode
 • Opis situacije koja se desila
 • Opis vaših povreda (ako ih ima)

U zavisnosti od tipa odštetnog zahteva, viće vam zatraženo da otpremite i dokaze (lista nije iscrpna):

 • Lekarska potvrda
 • Medicinska dokumentacija kojom se potvrđuju izvršena lekarska ispitivanja (rendgen, ultrazvuk…)
 • Policijski zapisnik, izveštaj o nezgodi…
 • Računi za troškove
 • Potvrda o smrti
 • Drugi dokument koji omogućava utvrđivanje uzroka i posledica događaja
 • Relevantne fotografije (na primer, one na kojima se vidi oštećenje)

Da li su pokrivena oštećenja moje sopstvene imovine?

Trenutno pokriće osiguranjem koje Glovo pruža ne pokriva oštećenja vaše sopstvene imovine, poput bicikla, telefona, motocikla ili automobila. Međutim, ako dostavu vršite motornim vozilom i desi vam se nezgoda sa drugim motornim vozilom krivicom drugog učesnika, oštećenja vaše imovine su obično pokrivena polisom obaveznog osiguranja od autoodgovornosti drugog vozila. Ako posao kurira obavljate biciklom, možete dodatno da se osigurate kako biste zaštitili svoju imovinu. Za to se obratite direktno svom osiguravaču.

Da li treba nekako da aktiviram ovo osiguranje?

Ne, automatski ste osigurani i ne morate ništa da uradite.

O čemu se radi o osiguranju za kurire-partnere kompanije Glovo?

Pokriće ovim osiguranjem je potpuno besplatno za vas kao kurira-partnera kompanije Glovo. Glovo je nosilac polise, a vi ste osigurano lice.

Kako ću primiti novac ako moj odštetni zahtev bude prihvaćen?

Obrađivač odštetnog zahteva će prikupiti sve potrebne informacije i dokumentaciju potrebne za obradu vašeg odštetnog zahteva.Dobićete nadoknadu u najkraćem roku nakon prihvatanja odštetnog zahteva. Suma osiguranja će vam biti isplaćena na račun u banci.Za potrebe te uplate, obrađivač odštetnog zahteva će vam zatražiti broj računa u banci u formatu IBAN.

Koju vrstu dokumenata treba da predočim?

Kad god se desi telesna povreda, prvo treba da se javite lekaru ili odete u bolnicu. Odštetni zahtevi na ime ličnih nezgoda se uvek isplaćuju u skladu sa dokazima, pa ćete dobiti – i treba da zatražite – potrebnu dokumentaciju od lekara ili bolnice.U zavisnosti od odštetnog zahteva, od vas će biti zatraženo da otpremite razne dokaze.Što više toga pružite prilikom slanja odštetnog zahteva, to će vaš zahtev brže biti obrađen

Kako se podnosi odštetni zahtev?

Samo popunite obrazac na adresi https://glovo.qover.com/

Šta da radim ako mi se desi nezgoda?

Bezbednost je najvažnija! Ako vam se desi nezgoda, prvo proverite da li su svi učesnici u nezgodi dobro. Ako je neko povređen ili je u opasnosti, pozovite hitnu službu i sačekajte da pošalju pomoć. Zatim razmenite detaljne kontakt podatke (ime i prezime kao što je navedeno u ličnim dokumentima, imejl adresa, broj telefona, adresa stanovanja) sa drugim učesnicima i potencijalnim svedocima. Fotografišite potencijalna oštećenja vozila i imovine. Kasnije, odnosno čim budete u mogućnosti, treba da podnesete odštetni zahtev da biste dobili isplatu po osnovu osiguranja.

Uvek smo tu da vam pomognemo. Bez ustručavanja nas kontaktirajte ako imate pitanja!

By Post
3D Mediator doo - Društvo za posredovanje u osiguranju
Preradovićeva 9b, 11000 Beograd, Srbija